Daca acest E-mail nu este afisat corect, accesati-l in browser.

RAILF-ROMCONTROLA 2016 – TOTUL DESPRE AUTOMATIZARI!

Vino si tu la Romexpo – Bucuresti, in perioada 12-15 octombrie 2016, in pavilionul C4, sa iei parte la cel mai important eveniment al anului, in domeniul automatizarilor!

RAILF-ROMCONTROLA este organizat de Asociatia pentru Automatizari si Instrumentatie din Romania (A.A.I.R.) in colaborare cu ROMEXPO S.A. si, pentru al doilea an consecutiv, RAILF-ROMCONTROLA va avea loc in aceeasi perioada cu Targul International Tehnic Bucuresti (TIB), organizat de ROMEXPO S.A.

In continuare va prezentam doua dintre companiile din domeniul automatizarilor, care vor participa la editia din acest an a RAILF-ROMCONTROLA:

- Lideri mondiali in tehnologii de automatizare integrate!

Festo este lider mondial in furnizarea de tehnologii de automatizare si, totodata, lider in programe de educatie si training industrial. Obiectivul nostru: maximizarea productivitatii si competitivitatii pentru clientii nostril.
Festo promoveaza inovatia si tehnologia in 176 de tari din toata lumea.

Festo ofera solutii de automatizare pentru procese si fabrici.
Cea mai buna solutie pentru orice cerinta: Festo ofera produse, sisteme si servicii care acopera control electric si pneumatic, dar si drive technology – fie ca este vorba de automatizarea unor unitati de productie sau doar a unor procese.



Solutii pentru cele mai diverse industrii
Gama noastra deosebit de cuprinzatoare precum si expertiza specifica industriei sunt aplicate in zonele de productie si asamblare din diferite segmente industriale. Fie ca este vorba de automatizari sau industria electronica, tehnologii de tiparire si ambalare, industria de semiconductori sau a echipamentelor pentru producerea energiei solare, Festo cunoaste cat se poate de exact solicitarile celor mai diverse industrii si este alaturi de clientii sai, incepand de la faza initiala de consultare si pina la suport continuu, ulterior implementarii.

Automatizarea proceselor – pentru siguranta in timpul desfasurarii diverselor operatiuni
Impreuna cu, si pentru clientii sai, Festo dezvolta solutii personalizate de automatizare pentru procesele industriale – in toate fazele proiectului, incepand de la engineering, la operatii si mentenanta. Automatizarea proceselor sub forma de tehnologie interdisciplinara combina automatizarea si process engineering.

Principalele grupe de produse sunt: Actionari pneumatice; Sisteme de pozitionare servopneumatice; Actionari electromecanice; Motoare si controllere; Sisteme manipulare; Tehnologia vacuumului; Ventile; Sisteme modulare de ventile; Senzori; Sisteme de procesare imagine; Prepararea aerului comprimat; Sisteme de racordare pneumatica; Tehnologie de conectare electrica; Tehnologia de control si software; Alte echipamente pneumatice; Automatizari de process; Solutii gata de instalare

Profesionisti in automatizari industriale

S-IND PROCESS Control este o companie cu capital privat care activeaza in domeniul automatizari industriale, fiind furnizor de proiecte la cheie.
Valorile companiei sunt: Seriozitate, ProfesIonalism, ExperieNta si Determinare

Compania ofera solutii profesionale DCS, SCADA, PI, PC-PLC bazate pe arhitecturi moderne, deschise, pentru sisteme industriale.

Sistemul de control distribuit (DCS) reprezinta un sistem de control al unui proces sau a unei fabrici in care elementele de control sunt distribuite in intreg sistemul.



SCADA(supervisory control and data acquisition) reprezinta o categorie de aplicatii software pentru controlul proceselor si achizitie de date in timp real din locatii la distanta. Sistemele SCADA includ atat componente software cat si hardware. Hardware-ul culege si transmite datele catre un PC cu software SCADA instalat. PC-ul, apoi, proceseaza aceste date intr-un timp acceptabil.

Sistemul PI reprezinta o categorie de produse software folosite pentru colectarea datelor, gasirea, analizarea, livrarea si vizualizarea. Acest software reprezinta o infrastructura pentru managementul datelor si evenimentelor in timp real. Datele pot fi colectate automat din diferite surse.

Manufacturing Execution Systems (MES) reprezinta sisteme computerizate folosite in productie. MES-urile pot oferi informatii in momentul potrivit si pot evidentia procesul de decizie: “cum pot fi optimizate conditiile curente din fabrica pentru a imbunatati productia”. MES functioneaza in timp real pentru a permite controlul elementelor multiple a procesului de productie. MES pot opera pe mai multe arii (programare de resurse, analiza de productie pentru eficienta echipamentelor, etc)

Building Management System (BMS) sau cunoscut cu o termionologie mai noua ca fiind Building Automation System (BAS) reprezinta un sistem de control pentru cladiri, acesta poate monitoriza si controla sistemele electrice si mecanice ale cladirii cum ar fi ventilatia, iluminarea, sistemele de alimentare, sisteme pentru incendiu si de securitate. Un BMS este compus din partea software si hardware; programul software este, de obicei, configurat intr-un mod ierarhic.

Un Controller logic programabil (PLC) reprezinta un calculator digital folosit pentru automatizari, in mod special, procese electromecanice precum controlul masinilor folosite in liniile de asamblare etc. PLC-urile sunt proiectate pentru configuratii cu multiple iesiri si intrari analogice si digitale, gama de variatie ridicata de temperatura, imunitate la zgomot electric si rezistenta la vibratie si impact. Programele folosite pentru operarea masinilor sunt, de obicei, salvate pe o memorie nevolatila conectata si la baterie de back-up. Un PLC este un exemplu de sistem in timp real intrucat iesirile trebuie produse ca raspuns a unor conditii de intrare intr-un timp limitat.

Te asteptam in perioada 12-15 octombrie 2016, la RAILF-ROMCONTROLA, in pavilionul C4 din cadrul Centrului Expozitional Romexpo – Bucuresti, sa descoperi totul despre tehnologia viitorului!

Program de vizitare:
12-14 octombrie 2016, intre orele 10.00-18.00
15 octombrie 2016, intre orele 10.00-16.00


Pentru mai multe informatii accesati site-ul www.railf.ro.


Despre A.A.I.R. – www.aair.org.ro
A.A.I.R. (Asociatia pentru Automatizari si Instrumentatie din Romania) este asociatia profesionala nationala, autonoma, non-profit, neguvernamentala si apolitica, care reuneste specialisti din Romania din toate sferele automatizarilor si instrumentatiei (automatizari, masurari, achizitie de date si actionari)
Cu o prezenta activa de peste 25 de ani, A.A.I.R. are peste 600 de membri individuali (ingineri) si peste 50 de membri persoane juridice (organisme guvernamentale, societati comerciale, institute de cercetare, universitati tehnice).
De asemenea, A.A.I.R are 8 sucursale in Romania si una in Republica Moldova.
A.A.I.R. este membru fondator ASRO (Organismul National de Standardizare din Romania), membru AGIR (Asociatia Generala a Inginerilor din Romania), CNR-CME (Comitetul National Roman – Consiliul Mondial al Energiei), CCIR (Camera de Comert si Industrie a Romaniei), IMEKO (Confederatia Internationala de Masurari).
Avand o astfel de deschidere larga si o componenta care vizeaza atat sectorul privat cat si cel de stat, A.A.I.R. îsi stabileste o strategie obiectiva prin care contribuie substantial la dezvoltarea automatizarilor si instrumentatiei în Romania .
In aceste domenii, A.A.I.R. asigura conexiunea intre specialistii romani si cei din strainatate.
Despre ROMEXPO S.A. – www.romexpo.ro
ROMEXPO S.A. este liderul industriei romanesti de targuri si expozitii, imbinand traditia cu experienta si calitatea de nivel international, toate in beneficiul expozantilor si vizitatorilor specialisti care, an de an, confirma buna reputatie a firmei. ROMEXPO S.A. este recunoscut si pe plan international, fiind membru cu drepturi depline al Asociatiei Mondiale a Industriei de Expozitii – UFI, al Aliantei Targurilor din Europa Centrala – CEFA, al Uniunii Internationale de Raportare a Statisticilor Expozitiilor – CENTREX si al Asociatiei Organizatorilor de Targuri Agricole din Europa – EURASCO. In acelasi timp compania dispune de propriul sau centru de expozitii, denumit Centrul Expozitional ROMEXPO, care se intinde pe o suprafata totala de 100.000 mp.



Management eveniment: